27 Haziran 2010 Pazar

Kadınlar neden cinsellikten soğur?

İnternetteki sitelerde en çok konuşulan, bloglarda dile getirilen konulardan biri kadınları cinsel isteksizliğe iten nedenler ve çözüm yolları olarak karşımıza çıkıyor.

Uzmanlara göre kadınları cinsellikten soğutan birçok neden olabilir, ancak en çok bilinen 10 neden şöyle sıralanıyor:

- Gebeliği önleyici doğum kontrol ilaçları kullanmak bazı kadınların seks isteklerini azaltıcı rol oynayabilir. Bunun yanı sıra spiral, prezervatif gibi araçlar da kadınların seks isteklerinin azalmasına neden olabilir.

- Antidepresan kullanmak. Herkesin seks isteğini bu şekilde etkilemese de çoğu kadının seks isteğini azaltır.

- Emzirme. Prolaktin hormonu seks isteklerini azaltır.

- Uykusuzluk. Çoğu kadın için ilişkilerde uyku seksten önce gelir.

- Stres. İş yoğunluğu, eğitimle ilgili stresler, aile sorunları veya hastalıklar, ölümler seks isteğini azaltıcı rol üstlenebilir.- Stresiniz yükseldiği zaman çoğu kadın seksi bir çözüm olarak görmez.

- Partnerle uyumlu duygulara sahip olmama. Her ilişkide duygusal ve tutku olarak farklılıklar görülebilir. Bu nedenle çiftler seksten uzak durabilir.

- Testosteron hormonunun düşük olması seks isteğinin az olmasına neden olabilir.

- SHBG seviyesinin yüksek olması. Bir kadının Sex Hormone Binding Globulin (SHGB) yüksek olması da belki sekse olan ilgisinin az olmasına neden olabilir.

- Mahremiyet korkusu. Bazı kadınlar mahremiyetlerine aşırı düşkündürler. Bu durum çiftlerin seks yapmasına engel teşkil edebilir.

- Vücudunu beğenmeme. Bazı kadınlar vücutlarının nasıl göründüğüne önem verirler. Vücutlarını beğenmeyen kadınlar partnerlerinin gözünde kendilerini kendi gözleriyle algılarlar.

Bu nedenle seksten uzak dururlar.Bu tür sorunları olan kadınlar daha önce bunları yaşayanların deneyimlerini ve çözüm önerilerini okumalılar, araştırmalılar ve paylaşmalılar. Çiftler sorunu çözemiyorlarsa bir seks terapistinden destek almaları yararlı olacaktır.

1 yorum:

  1. Hepsi çok doğru fakat 6. en değişkenlerden sanırım.
    Konuşabilmek katabilmek uyum çok önemli.

    YanıtlaSil