7 Temmuz 2010 Çarşamba

ÜNLÜLERİN BRONZLAŞMA SIRLARI

Ünlülerin güneşle araları nasıl merak ediyor musunuz? Kimi tüm gün kumlarda uzanırken bazıları mümkün olduğunca ondan kaçmaya çalışıyor. Uzmanlar güneşe olan yakınlığınıza göre sağlıklı bronzlaşma için tüyolarını açıklıyor.

Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte bikininizi giyerek gün batımına kadar güneşin altında kalabilirsiniz. Bronz bir ten sizin en önemli aksesuarınız. Halle Berry ve Çağla Şikel ise, ten rengini örnek aldığınız ünlüler.

Korunma: Güneşi bu kadar sevmeniz ilerde sizin için çok da iyi olmayabilir. Dermatolog Fredric Brandt, "Kapıdan girdiği anda birinin nasıl güneşlendiğini söyleyebilirim. Güneşlenmeyi çok sevenlerin çok fazla derin kırışıklıkları ve düzensiz lekeleri olur" diyor.

Uzman Önerisi: Dermotolog Alev Erken, ürünün emilebilmesi için dışarı çıkmadan en az 15-20 dakika önce, en az 30 koruma faktörlü bir güneş kremi sürülmesini öneriyor."Her iki saatte bir tekrarlayın ve ürünü baştan ayak parmaklarınıza kadar her yere sürün," diyor Eken. Yarım tatlı kaşığı kremi ayrı ayrı her iki kol, yüz ve boyun için, bir tatlı kaşığı kremi ise her iki bacak, göğüs ve sırtınıza uyguladığınızda etkili koruma sağlarsınız," diye de eklyor Eken.

Hızlı Tüyo: Eğer bronzlaştırıcı yağları seviyorsanız, en yüksek korumalı olanları tercih edin. Melanin üretimini artırmaya yardımcı oan bronzluğu artıran ürünleri de deneyebilirsiniz. Anti-oksidan ve anti-aging özellikleri olan cilt kremleri ile de cildinizin kendi savunma ve iyileştirme mekanizmalarını harekete geçirebilirsiniz.

Açık Havada Bronzlaşanlar

Kate Hudson ve Çağla Kubat gibi açık havada spor yapmak ya da kumsalda yürüyüşten hoşlanıyorsanız güneşin cildinize hafif bir renk vermesi kaçınılmaz.

Korunma: Güneşin altında eser serpe yatmasanız bile ondan korunmanız şart. Bu tip insanlar 30'lu yaşlardan itibaren kliniğimize gelen ve anormal cilt hücrelerine sahip kişiler.

Uzman Önerisi: Oldukça yüksek koruma faktörü bir koruma faktörü tercih edin ve kremin hem UVA( yaşlanmaya neden olan) hem de UVB (cildin yanmasına neden olan) ışınlarına karşı koruduğundan emin olun. Şapka ve tişört ile mümkün olduğunca vücudunuzu koruyun ve iki saatte bir kremi tekrar sürün.

Hızlı Tüyo: Eğer açık havada spor yapıyorsanız terlemeye veya suya dayanıklı bir ürün tercih edin. Dudaklar, burun ve çoğu zaman unutulan kulaklar ve yanınızda stik formunda küçük bir koruyucu da bulundurun. Uzun süreli koruma için çinko ve titanyum oksit içeren, bariyer oluşturan ve güneş ışınlarını yansıtan bir ürün deneyin.

Şehirde Gezmeyi Sevenler

Nicky Hilton gibi yazı şehirde geçirenlerdenseniz güneş gözlüklerinizle beraber kreminizi de çantanızdan ayırmayın.

Korunma: Güneşte korunmadan sadece 15 dakika kalmak bile cildinizin yanması için yeterli. Bir kere bile oluşan güneş yanığı kanser riski oluşturabilir. Güneş ışınlarını su yüzde beş-yedi, çimen yüzde iki-üç, kum yüzde 20-30, kar ve buz ise yüzde 80-90 oranında cilde yansıtıyor. Vücutta önemsenmeyen burun, kulaklar, boyun, eller, kolların dış yüzü, ayak üstleri ve saçsız baş derisi kesinlikle ihmal edilmemeli.

Uzman Önerisi: Her sabah duştan sonra güneş kremini uygulayın. İlerleyen saatlerde tekrar sürmeniz gerekecek ama eğer unutursanız hiç olmazsa bir süreliğine korunmuş olusunuz. Havanın bulutlu olduğu günlerde bile en az 30 koruma faktörlü bir krem kullanın. SPF içeren makyaj ürünleri de güneşten korunmanıza yardımcı olacaktır. Fondöteninize bir iki damla güneş kremi ekleyerek de aynı etkiyi sağlayabilirsiniz.

Hızlı Tüyo: Çantanızda her zaman minik bir güneş koruyucu (renkli olanları da deneyebilirsiniz) bulundurun ki evden çıkmadan önce sürmeyi unutursanız gün içinde uygulayabilin. Kıyafetlerinize bulaşmaması için şeffaf ve sprey formüllü bir ürün tercih edebilirsiniz.

Güneşten Kaçanlar

Güneşin en tehlikeli olduğu saatlerde içeri kaçıyor ve güneş koruyucunuzu yanınızdan ayırmıyorsunuz. Beyaz tenin çok güzel olduğunu düşünüyor ve Hayden Panettiere gibi açık tenli ünlüleri beğeniyorsunuz.

Korunma: D vitamini almak için bir miktar güneş ışığı görmeniz gerekiyor. Avuç içlerinizi sadece günde 15 dakika güneşe tutmanız yeterli.

Uzman Önerisi: Eğer bir kere güneşten çok kötü yandığınız için artık korunmaya başladıysanız yüksek korumalı bir krem sürün ve her 20-30 dakikada bir tekrarlayın. Eğer güneşe ilk çıktığınızda cildiniz hemen kızarıyor ve iritasyon oluşuyorsa ışık terapisi hakkında bilgili almak için dermatoloğunuza danışın. Uzmanlar, özellikle sarışın ve açık tenli kişilerde görülen bu rahatsızlığı gidermek için, deriyi soymadan yapılan, acı ve ağrı hissi olmayan, iki üç hafta aralıklarla dört seans olarak uygulanan mavi ışık terapisini öneriyor.

Hızlı Tüyo: Eğer güneşe hemen tepki veren alerjik bir cildiniz varsa hassas ciltlere özel ve cildi rahatlatan içeriklere sahip bir krem tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder